Siirry sisältöön

Uusi hautakivi

Hautakiven suunnittelu

Uusi hautakivi suunnitellaan meillä aina täysin yksilöllisesti. Meillä on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus hautakivien tekstityksestä, joten tiedämme kokemuksesta, miten hautakivi kannattaa suunnitella, jotta se täyttää tilantarpeen nyt ja tulevaisuudessa. Hautakivi saattaa tulla vain yhdelle hengelle tai pariskunnalle. Jos kivi tulee useamman sukupolven käyttöön, pitää se ottaa huomioon jo kiven ensimmäistä nimitietoa tehtäessä.

Hautakiven suunnittelussa tärkeimmät pohdittavat asiat ovat:

  • Kuinka monelle kivi ajan myötä tulee?
  • Minkä värinen kivestä tulee?
  • Minkä väriset tekstit tulevat?
  • Minkälaisia käytännöllisiä elementtejä kiveen halutaan? Lyhdyt, maljakot ja kukkapaikat?
  • Minkälaiset pinnat kiveen halutaan?
  • Haudalle asetetut rajoitukset?

Varaa henkilökohtainen aika suunnitteluun

Varaa aika »

Ohjeita hautakiven tilaajalle

Katso esite »

”Uskomme, että paras lopputulos hautakiven suunnittelussa saavutetaan silloin, kun kiven koon ja muodon voi nähdä itse omin silmin. Koristeet on helppo valita kun voit itse kokeilla asemoida niitä kiven päälle aidossa koossa.”

Uusien kivien myynnissä olemme panostaneet siihen, että myymälässämme on mahdollisimman laajasti nähtävissä eri värivaihtoehtoja, muotovaihtoehtoja ja kokovaihtoehtoja aidossa koossa. Uskomme, että paras lopputulos hautakiven suunnittelussa saavutetaan silloin, kun kiven koon ja muodon voi nähdä itse omin silmin. Koristeet on helppo valita kun voit itse kokeilla asemoida niitä kiven päälle aidossa koossa.

Tekstitykset

Tekstityksissä tarjoamme monipuolisen valikoiman tietokonepohjaisia nykyaikaisia fontteja. Lisäksi on mahdollista ottaa tekstimalli jostakin toisesta suvussa olevasta kivestä tai tehdä henkilön omakätisestä allekirjoituksesta kaiverrus kiveen.

”Asiakkaillamme on aina mahdollisuus tulla paikan päälle mukaan suunnittelemaan tekstejä siinä vaiheessa, kun kivi on työn alla ja teksteistä on tehty sabluunat.”

Uuden kiven ostossa tekstityksen ja mahdollisten somisteiden asettelu on yksi merkittävä osa. Ryhmittelyyn vaikuttavat kiven koko ja mahdollinen tuleva tilan tarve. Ryhmittelyssä noudatamme perinteistä kaavaa, josta meillä on vankka kokemus. Samalla huomioimme asiakkaan tarpeet ja kaikki mahdolliset erityistoivomukset. Asiakkaillamme on aina mahdollisuus tulla paikan päälle mukaan suunnittelemaan tekstejä siinä vaiheessa, kun kivi on työn alla ja teksteistä on tehty sabluunat.

Uuden kiven hintaan kuuluu aina oikaisutakuu, jonka tarkoitus on kattaa haudan alkuvaiheen mahdollinen maan painuminen. Tämä takuu on Turun Hautakivipalvelulla kolme vuotta. Uuden kiven hintaan kuuluu Turun Hautakivipalvelussa myös seurakuntien vaatiman lupapiirustuksen tekeminen ja hoitaminen.

Lisäksi ohessa on myös Kiviteollisuusliiton ohjeen pohjalta tekemämme opas ohjeita hautakiven tilaajalle, josta voi myös saada hyödyllistä tietoa ja vinkkiä. Kaupankäynnissä tapoihimme ei kuulu asiakkaan painostaminen puheluilla, postilla tai sähköpostilla.