Uudet hautakivet ja hautakiven suunnittelu

Toimitamme uusia hautakiviä Turun ja lähikuntien alueelle. Meillä on kolmenkymmenen vuoden kokemus hautakivien tekstityksestä, joten meillä on kokemusta siitä miten hautakivi kannattaa suunnitella, jotta se täyttää tilantarpeen nyt ja myös tulevaisuudessa. Hautakivi saattaa tulla vain yhdelle hengelle tai pariskunnalle, mutta jos kivi tulee useamman sukupolven käyttöön, pitää se ottaa huomioon jo kiven ensimmäistä nimitietoa tehtäessä.

Laaja värivalikoimaUusien kivien myynnissä olemme panostaneet siihen, että myymälässämme on mahdollisimman laajasti nähtävissä eri värivaihtoehtoja, muotovaihtoehtoja ja kokovaihtoehtoja aidossa koossa. Kuvasta myytäessä ja erilaisissa tietokoneluonnoksissa on havaittu sellaisia ongelmia, että ne saattavat usein olla vain hyvin suuntaa antavia. Siksi olemme panostaneet myymälämme valikoimiin niin kivissä kuin erilaisissa somisteissa. Näin ollen olemme havainneet, että parempaan lopputulokseen pääsee, kun kiven koon ja muodon voi nähdä itse omin silmin.

Tekstityksissä tarjoamme tietokonepohjaisia nykyaikaisia fontteja monipuolisen valikoiman; lisäksi on mahdollista ottaa tekstimalli jostain toisesta suvussa olevasta kivestä tai tehdä henkilön omakätisestä allekirjoituksesta kaiverrus kiveen. Muutamista tietokonepohjaisista hyväksi havaituista fonttivaihtoehdoista meillä on myymälässä mallit.

Uuden kiven ostossa tekstitykset ja somistukset mahdollista valita monipuolisestiUuden kiven ostossa tekstityksen ja mahdollisten somisteiden asettelu on yksi merkittävä osa. Ryhmittelyissä vaikuttaa kiven koko ja mahdollinen tuleva tilan tarve. Ryhmittelyssä noudatamme perinteistä kaavaa ja vuosien myötä meillä on niistä vahva kokemus. Ryhmittelyssä huomioidaan asiakkaan tarve ja kaikki mahdolliset asiakkaiden erityistoivomukset. Erikoisemmissa ryhmittelyissä meillä on mahdollista päästä paikan päälle näkemään ja ryhmittelemään tekstejä siinä vaiheessa, kun kivi on työn alla ja teksteistä on sabluunat tehty. Tällöin muutoksia pystyy vielä tekemään, mutta hahmottaminen on helpompaa, kun teksti ja kivi näkyvät aidossa koossa.

Uuden kiven hintaan kuuluu aina oikaisutakuu, jonka tarkoitus on kattaa haudan alkuvaiheen mahdollinen maan painuminen. Tämä takuu on Turun Hautakivipalvelulla kolme vuotta.

Uuden kiven hintaan kuuluu Turun Hautakivipalvelussa myös seurakuntien vaatiman lupapiirustuksen tekeminen ja hoitaminen.

Erikoisia ja uniikkeja kivimallejaValikoimistamme löytyy myös erikoisia ja uniikkeja kivimalleja. Erikoisten hautakivien suunnitteluun pystymme tarjoamaan taiteilijan palveluita, näitä voivat olla myös esimerkiksi kiveen tulevat reliefit tai veistokset. Pronssivalmistajilla on myös valmiita taiteilijoiden suunnittelemia rajoitettuja eriä olevia erilaisia teoksia.

Kaupankäynnissä tapoihimme ei kuulu asiakkaan painostaminen puheluilla, postilla tai sähköpostilla. Emme ota asiakkaaseen millään tavalla yhteyttä, ellei asiakas ole pyytänyt sitä meiltä tai hautaustoimisto.

Esitteemme on rakennettu Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kokorajojen mukaan. Eli linkistä saa auki esitteen, jossa on muutamia kuvia arkkuhaudoille sopivista kivistä. Lisäksi on oma esite uurnahaudalle, jolle käyvät maks.55cm leveät kivet (hautapaikka 1metri x 1metri) ja toinen esite pienemmille hautapaikoille, joissa kiven leveys on maks.45cm (hautapaikat 80cm x 1metri tai 90cm x 1metri). Muille hautausmaille käyvät usein saman kokoluokan kivet, mutta ne tarkistetaan aina erikseen. Myymälässämme on myös jonkin verran noudatettu samaa ryhmittelyä. Pienen kiven saa toki laittaa isommallekin haudalle, kokorajat ovat maksimikokoja. Lisäksi ohessa on myös Kiviteollisuusliiton ohjeen pohjalta tekemämme ”ohjeita hautakiven tilaajalle”, josta voi myös saada hyödyllistä tietoa ja vinkkiä.